Uitdagende stage!

Het begon allemaal op LinkedIn…

toen ik een vacature met de tekst “uitdagende stageplek voor een student met lef” voorbij zag komen. De titel sprak mij gelijk aan en na het lezen van de vacature was ik verkocht. Hier wil ik stagelopen! In nog geen vijf minuten had ik mijn motivatiebrief geschreven en mijn CV opgestuurd voor mijn uitdagende stage.

De volgende dag werd ik door Nikki al gebeld. Na een kort kennismakingsgesprek werd ik uitgenodigd voor een gesprek op kantoor met Mark erbij. Na afloop van het gesprek werd ik snel gebeld met het goede nieuws dat ik stage kan lopen. Hier hoefde ik geen seconde over na te denken! Dat was het begin van deze leuke en uitdagende stage bij TRAINIAC.

Mijn eerste maand

Zelf wist ik dat de organisatie training en advies gaf aan ondernemingsraden, maar hoe de trainingen eruitzien, was voor mij nog niet duidelijk. Gelukkig kwam ik daar snel achter door trainingen bij te wonen. Tijdens deze interactieve trainingen kwam ik veel te weten over de medezeggenschap en wat er allemaal bij komt kijken. Daarnaast kreeg ik ook een goed beeld van de doelgroep en door de praktijkcasussen werd het voor mij steeds duidelijker waarom een OR goed getraind moet worden.

Gezien de trainers veel op pad zijn, door het land wonen en weinig bij elkaar komen wordt er elke maand een teamdag georganiseerd. De eerste vond toevallig in mijn eerste stageweek plaats en tijdens deze dag online leerde ik alle medewerkers kennen. Deze eerste ontmoeting was erg fijn en ik werd warm onthaald. Tijdens de teamdag werd de voortgang besproken, ideeën en successen gedeeld en werd de dag afgesloten met een leuk spel. Hierbij werd de kennis van de medewerkers op de proef gesteld, werden grappige en gênante gebeurtenissen van medewerkers gedeeld en vooral veel gelachen.

Stagebegeleiding en ontwikkelingen

Voor mijn afstudeeronderzoek, onderzoek ik de marketingcommunicatiemiddelen van TRAINIAC. Dit doe ik onder begeleiding van Nikki. Bij vragen, onduidelijkheid of als ik ergens tegenaan loop kan ik altijd bij haar terecht. Daarnaast reageert zij erg snel, geeft ze goede feedback, is ze erg direct, eerlijk en integer. Elke maandag bespreken wij samen de weektaken en tussendoor kan ik haar altijd mailen, bellen of appen voor vragen of hulp.

Naast Nikki kan ik ook bij de anderen terecht voor vragen of hulp. Kenmerkend aan alle collega’s is dat zij snel reageren, direct en eerlijk zijn. Dit vind ik persoonlijk erg fijn, aangezien zij gelijk aangeven of zij een idee goed of slecht vinden en goed onderbouwen waarom en wat wellicht beter kan. Iedereen is behulpzaam, staat klaar om te helpen en zij hebben een goed gevoel voor humor. De organisatie staat ook altijd open voor nieuwe ideeën en ik heb het gevoel dat mijn mening er echt toe doet. Je wordt bij meetings betrokken waar je mee kunt praten en je mening mag delen. Je ervaart veel eigen verantwoordelijkheid, vrijheid en flexibiliteit. Zelf heb ik de mogelijkheid om zowel thuis als op kantoor te werken en zelf mijn uren in te delen.

Leermomenten

Als stagiaire word je uitgedaagd om het beste bij jezelf naar boven te halen. Gedurende deze stage heb ik geleerd om to-the-point te schrijven, gerichter vragen te stellen en zelfverzekerder voor een groep te staan Ook ben ik te weten gekomen wat mijn valkuilen zijn en waar ik mij moet ontwikkelen.

Uiteindelijk zal ik een marketingcommunicatiebeleid opleveren, dat voor structuur zal zorgen en de organisatie helpt om effectiever met de doelgroep in contact te blijven en te informeren. Wat mijn volgende uitdaging zal zijn weet ik nog niet, wel weet ik dat ik bij een organisatie wil werken met een gezellig en goed team (met humor), waarbij geen dag hetzelfde is en ik mijn creativiteit kwijt kan. Dus een baan waar ik mijn energie uit kan halen en elke dag met plezier doe.

 

TRAINIAC is gespecialiseerd in OR trainingen, advies- en begeleidingstrajecten op maat en verhoogd daarmee de waarde van ondernemingsraden. Benieuwd wat we voor uw OR kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC