Trek eens aan mijn vinger…

In huize Reinerink komt deze klassieke flauwe grap ‘Trek eens aan mijn vinger’, met dank aan het sinterklaasjournaal, weer regelmatig voorbij.

De sinterklaasperiode is een tijd vol hoop en verwachtingen voor mijn 2 zoons. Iets wat helaas niet iedereen kan zeggen nu de golf van reorganisaties langzaam op gang lijkt te komen. Om te zorgen dat deze vraagstukken niet stilletjes ons huisje voorbij gaan is het belangrijk om je te blijven ontwikkelen.

In OR land is er meer dan genoeg werk aan de winkel en de aanvragen voor ondersteuning zijn dan ook talrijk: de genoemde reorganisatie hier, een thuiswerkregeling daar, corona protocol (Arbo regeling) zus, bonusregeling zo… Er wordt ‘gelukkig’ weer getraind waar nodig om de aanwezige uitdagingen de baas te kunnen, zowel online alsook live.

Inmiddels zijn de online trainingen al flink doorontwikkeld waardoor de interactie sterk verbeterd is. Toch blijft het voor sommigen lastig om 2 dagen aaneengesloten online te trainen waar dat live geen probleem is. Door goed af te wisselen tussen inhoud, oefeningen en pauzes is de betrokkenheid echter wellicht nog wel beter vast te houden dan voorheen.

Online is het gemakkelijk om afspraken vast te leggen op ‘papier’, documenten ter ondersteuning te delen en samen aan agenda’s of initiatiefvoorstellen te werken. Zo is het resultaat van een dag training nóg concreter. Ook wordt vaker gekozen voor kortere sessies van 1 of 2 dagdelen dan voorheen.

Al met al zijn de mogelijkheden aan alle kanten flexibeler aan het worden en is het fijn dat daar ook gebruik van wordt gemaakt. Zelf heb ik net weer online vergaderd over mijn eigen mogelijke bijscholing. Een leven lang leren is niet alleen voor een OR goed: I practice what I preach! Feedback en persoonlijke ontwikkeling past moeilijk in een schoen, maar blijft een cadeautje!

Peter Reinerink
Trainer & Adviseur Medezeggenschap

Trek eens aan mijn vinger

TRAINIAC is gespecialiseerd in OR trainingen, advies- en begeleidingstrajecten op maat en verhoogd daarmee de waarde van ondernemingsraden. Benieuwd wat we voor uw OR kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC