TRAINIAC on tour door het land

Ook dit najaar was het weer zo ver… TRAINIAC on tour door het land, Whoop-whoop! Bij onze seminars, die dit keer in Rotterdam, Nijmegen en Groningen plaatsvonden, mogen per OR 2 leden kosteloos deelnemen en de opkomst op alle dagen was maximaal. Het waren weer drukke en leuke dagen waarbij veel verschillende ondernemingsraden konden sparren met elkaar over alles wat hen bezighoudt.

Net als voorgaande edities, waren onze deelnemers welkom vanaf 15:30 voor een kopje koffie en wat lekkers. Directeur Mark Capel opende traditiegetrouw de middagen. Voor mij waren deze dagen extra bijzonder, ik mocht voor het eerst zelf een bijdrage leveren aan het seminar. Zo mocht ik als 1ste spreker starten met de actualiteiten. Hierin werd als eerste aandacht besteed aan de inflatie, een onderwerp waar iedereen wel mee te maken heeft tegenwoordig. Succesvolle initiatieven of andere ideeën om hier iets mee te kunnen doen, werden gedeeld met elkaar. Daarna hebben we gesproken over een aantal andere actualiteiten en hebben we afgesloten met twee recente uitspraken uit de medezeggenschap.

In de tweede sessie was het de beurt aan Mark Capel. Hij nam de aanwezige ondernemingsraden mee door het onderwerp reorganisaties. De focus lag op wat de rol van de OR hierin is en wat voor vragen je stelt aan je bestuurder, mocht je hier mee te maken krijgen. Aan de hoeveelheid vragen die bij dit onderwerp naar boven kwamen te zien, is dit een onderwerp waar veel ondernemingsraden zich mee bezig houden.

Tot slot sloten Marloes Kool en ikzelf de dag af met Zakelijk Flirten, onze nieuwste training! We hebben de deelnemers meegenomen door de basis van wat zakelijk flirten is. Er werd ingegaan op het onderwerp lichaamstaal en de deelnemers mochten met elkaar een aantal stellingen behandelen. Uiteraard werd iedere dag weer afgesloten met een gezellige borrel waarin iedereen nog even met elkaar kon napraten. Graag willen we iedereen weer bedanken voor de aanwezigheid en gezelligheid.

Hopelijk zien we weer een hoop ondernemingsraden op onze seminars die in mei 2023 zullen plaatsvinden. Dan gaat weer ‘TRAINIAC on tour door het land’. Hou dus goed onze website, socials en de nieuwsbrief in de gaten zodat je je op tijd kunt inschrijven, want als OR mag je dit eigenlijk niet missen!

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC