TRAINIAC in tijden van Corona

Het was 15 maart 2020 rond 17:30 uur

Dat was het moment dat onze premier bekend maakte dat alle eet- en drinkgelegenheden, sport- en fitnessclubs, sauna’s, seksclubs en coffeeshops vanaf 18.00 uur die dag dienden te sluiten. Bijeenkomsten werden verboden. Iedereen werd opgeroepen om 1,5 meter afstand van elkaar te houden. Het coronavirus werd vanaf dat moment onderdeel van ons dagelijks leven. En dankzij doventolk Irma kent iedereen inmiddels het gebaar voor ‘hamsteren’.

TRAINIAC in tijden van Corona

Sinds de oprichting van TRAINIAC, in 2008, hebben we altijd de leukste dingen kunnen doen. Het doel van TRAINIAC is altijd geweest om op een zo leuk mogelijke manier, zo goed mogelijk voor onze opdrachtgevers te kunnen zijn. Corona bracht in dit kader dus flink wat uitdagingen met zich mee, want trainingen werden geannuleerd en afspraken afgezegd.

Spannende bedrijfsvoering

Voor het eerst in al die jaren was de bedrijfsvoering ‘spannend’. Net als iedere directeur ben ik bezig geweest met het uitdenken van verschillende scenario’s, waarbij het belangrijkste uitgangspunt baanbehoud was. Dat laatste is gelukkig gelukt. Een aantal plannen die we hadden hebben we helaas wel moeten schrappen of uitstellen. Het is voor iedere directeur stressvol om beslissingen te moeten maken die je eigenlijk liever niet wilt maken. Je doet je best en hoopt dat dat genoeg is. Corona gaf veel onzekerheid bij onze organisatie, maar ook zeker bij onze opdrachtgevers.

Terugblik

TRAINIAC in tijden van Corona. Terugkijkend op de afgelopen maanden kan ik niet anders zeggen dan dat ik trots ben op ons team. De dag na de mededeling van onze premier hebben we de koppen bij elkaar gestoken en besproken wat er nog wél mogelijk was. We hebben daarnaast nieuwe concepten ontwikkeld, zodat we ook na ‘coronatijd’ ondernemingsraden helpen een toevoegde waarde te leveren aan de organisatie en de werknemers. We hebben ondanks alle opgelegde beperkingen veel van onze opdrachtgevers online kunnen helpen, waardoor ook zij beter de gevolgen van de coronacrisis te lijf konden gaan.

Inmiddels zijn de maatregelen versoepeld en kunnen we weer fysiek trainingen geven. Veel opdrachtgevers maken hier gebruik van. Zo blijven we op een zo leuk mogelijke manier onze opdrachtgevers helpen een toegevoegde waarde te hebben voor organisatie en werknemers. Dat deden we en dat blijven we doen. Voor, tijdens en ná corona!

Mark Capel
Directeur

 

TRAINIAC is gespecialiseerd in OR trainingen, advies- en begeleidingstrajecten op maat en verhoogd daarmee de waarde van ondernemingsraden. Benieuwd wat we voor uw OR kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op. 

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC