Terugblik op onze seminar 2-daagse

Het waren weer twee gezellige en drukke dagen

 

Het is altijd leuk om bekenden, maar ook nieuwe mensen te mogen verwelkomen bij het seminar. Dit jaar vond het seminar plaats op twee mooie locaties in Rotterdam en Apeldoorn.

Deel I

Zoals gebruikelijk bestaat het seminar uit drie delen, waar we beginnen met de actualiteiten in de medezeggenschap. Dit jaar nam ik als eerste de groep mee in een aantal opmerkelijke nieuwsartikelen waar de OR een bijzondere rol had. Ook zijn er een aantal wetswijzigingen besproken waar de medezeggenschap mee te maken gaat krijgen. Tot slot zijn er een aantal interessante uitspraken vanuit de Jurisprudentie besproken, waarbij de deelnemers moesten oordelen wie er gelijk kreeg, en dat bleek toch vaak erg lastig te zijn!

Deel II

Tijdens het tweede deel van het seminar waren er twee gastsprekers van de Sociaal Economische Raad (SER). Zij hebben een interessante presentatie gegeven over wat zij kunnen betekenen bij een geschil met de bestuurder. Ze benadrukten dat de procedure informeel, efficiënt en kosteloos is en dat het belangrijk is dat beide partijen, na een geschil, nog met elkaar door één deur kunnen.

Deel III

Als afsluiter van het seminar hebben de trainers Marc Kuipers en Charlotte Breetveld een aantal ‘speedstellingen’ aan de groep voorgelegd, met de opdracht deze met andere leden van ondernemingsraden te bespreken. Dit werd door de groep als erg positief ervaren en kregen we te horen dat het leerzaam en leuk was om mee te maken hoe andere ondernemingsraden te werk gaan.

Borrelen

Naderhand werd er uiteraard afgesloten met een borrel waar nog gezellig werd nagepraat over de dag. Graag willen wij iedereen bedanken voor de actieve houding tijdens het seminar en de gezellige borrel. Ons volgende seminar vindt plaats in mei 2024. Hopelijk zien we jullie dan weer terug. Hou dus onze socials en website in de gaten voor informatie en de inschrijving, want vol=vol.

 

Martin Haijtema ~ Trainer & Adviseur Medezeggenschap bij TRAINIAC

 

TRAINIAC is gespecialiseerd in OR trainingen, advies- en begeleidingstrajecten op maat en verhoogd daarmee de waarde van ondernemingsraden. Benieuwd wat we voor uw OR kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC