Klant aan het woord

In de categorie ‘Klant aan het woord’ praten we deze keer met de OR van  “The Greenery

 

Hoe ziet jullie OR en organisatie eruit? 

The Greenery, eigendom van de Cooperatie The Greenery, is een internationaal groente- en fruitbedrijf, welke jaarrond een compleet dagvers assortiment groente en fruit levert en distribueert aan (internationale) supermarkten, groothandelaren, cateraars en de verwerkende industrie. Het bedrijf kent meerdere bedrijfsonderdelen, waaronder een eigen logistiek transportbedrijf en een aantal dochterondernemingen. The Greenery heeft een hoofddirectie, bestaande uit CEO en CFO, en een RVC die toezicht houdt.

De ondernemingsraad van The Greenery bestaat uit 12 leden, inclusief het dagelijks bestuur (voorzitter, vice-voorzitter en secretaris), die allen of deels in een commissie zitten. Naast de commissies (financiële commissie, pensioen en VWGM commissie), zijn er ook nog  contactpersonen voor bedrijfsonderdelen welke binnen de OR niet vertegenwoordigd zijn.

 

Wat maakt een training voor jullie succesvol?

Een training is voor ons succesvol als alle leden inzicht hebben gekregen in zichzelf, welke bijdrage hij of zij nog meer zou kunnen leveren, inzicht hebben gekregen om hoe samen te werken met bestuurder en weten wat de nieuwste ontwikkelingen zijn op het gebied van de WOR.

 

Hoe heeft TRAINIAC jullie geholpen?

TRAINIAC heeft ons geholpen met structuur aan te brengen bij onze overleggen, door een jaaragenda voor te stellen met onderwerpen die wij vastgelegd hebben met de bestuurder. Tevens heeft TRAINIAC ons inzicht gegeven in het op de juiste wijze advies te formuleren, waardoor er geen onduidelijkheid of verwarring meer kan ontstaan.

 

Heb je tips voor andere ondernemingsraden?

Mijn tip voor andere ondernemingsraden is om samen met TRAINIAC te kijken wat de beste vorm van samenwerking met de bestuurder is, want een goede relatie met de bestuurder is van groot belang.

 

Wat is jullie OR wens voor 2024?

De wens van de ondernemingsraad van The Greenery is om mee te mogen denken hoe we samen met de bestuurders, de continuïteit van The Greenery kunnen waarborgen. En een organisatie hebben dat waarbij we zowel financiële waarde creëren voor onze eigenaren, waarde voor de medewerkers en de klanten.

 

Charlotte Breetveld ~ Trainer & Adviseur Medezeggenschap bij TRAINIAC

 

TRAINIAC is gespecialiseerd in OR trainingen, advies- en begeleidingstrajecten op maat en verhoogd daarmee de waarde van ondernemingsraden. Benieuwd wat we voor uw OR kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC