Klant aan het woord: Epcor

Aan het woord is deze keer de ondernemingsraad van EPCOR. 

Zij delen hun ervaring over de trainingen die zij als OR volgen. Blijf lezen want zij waren zelfs zo vriendelijk om tips voor andere OR’en te delen! Klant aan het woord: Epcor

Hoe ziet jullie OR eruit?

Onze OR bestaat uit 7 leden en is opgebouwd uit 2 support- en 5 shopmedewerkers, waarvan 1 dame en 6 heren. Hiermee geeft de opbouw van de OR ook de balans in het bedrijf weer. Alle groepen zijn vertegenwoordigd. We hebben de structuur zo ingericht dat er een dagelijks bestuur (DB) van een voorzitter, vicevoorzitter en secretaris is. Daarnaast hebben alle leden hun eigen aandachtsgebied, zoals HR, Nieuwbouw, Communicatie/IT, etc. Klant aan het woord: Epcor

Wat maakt een training voor jullie een succesvolle training?

Een training is voor ons succesvol wanneer wij als groep nieuwe handvatten hebben gekregen en zodoende voldoende thema’s/onderwerpen hebben waar wij, in ieder geval tot de volgende training, mee verder kunnen. Ontstaan er gaandeweg het jaar problemen of onduidelijkheden over de onderwerpen uit de training, dan maken wij graag gebruik van de kennis en ondersteuning van TRAINIAC.

Jullie trainen standaard twee keer per jaar, hoe kom je tot een waardevolle invulling van de training? Klant aan het woord: Epcor

Wij hebben een aantal speerpunten per jaar op ons programma staan waar wij als OR mee verder willen gaan. Als daar dan een issue uitkomt waar wij meer vanaf willen weten dan noteren wij die. Die punten kaarten wij dan weer aan voor een volgende training, zodat wij die onderwerpen verder uit kunnen diepen en onze kennis van specifieke zaken hiermee kunnen vergroten. Op deze manier vullen training en praktijk elkaar mooi aan.

Hebben jullie nog training tips voor andere ondernemingsraden?

Wij raden andere OR’en aan om van tevoren een doel voor de training vast te stellen. Uit ervaring kunnen wij zeggen dat dit helpt naar een leukere training.

Besteed ook voldoende tijd en aandacht aan de voorbereiding van de training. Bepaal van tevoren welke onderwerpen je de komende tijd wilt of moet behandelen binnen de OR en zorg dat die terugkomen in het programma van de training.

Voor ons zijn onze jaarlijkse speerpunten de leidraad. Voor een training evalueren we deze om eventuele onduidelijkheden of vragen hierover in het trainingsprogramma op te nemen.

 

Dankjulliewel OR van EPCOR, tot de volgende training!

 

 

 

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC