Klant aan het woord

In de categorie ‘Klant aan het woord’ praten we deze keer met de OR van Aristozorg

 

Hoe ziet jullie OR eruit?

Over Aristozorg: AristoZorg levert naast zorg in de wijk en extra services ook dagbestedingsactiviteiten. Daarnaast heeft AristoZorg ook locaties met woon- en zorgappartementen in Zuid-Scharwoude en Den Helder.

Sinds januari 2024 heeft Aristozorg een OR van 4 leden. De voorzitter, Vice-voorzitter, secretaris OR en OR-lid. In Q3 2024 staat op de planning om de OR te gaan uitbreiden naar 7 leden.

 

Hoe heeft TRAINIAC jullie geholpen?

In januari hebben wij een twee daagse training gehad van TRAINIAC met als trainer Martin. Alle vier de OR leden waren onbekend met adviesrecht en instemmingsrecht. Tijdens deze twee trainingsdagen hebben wij veel geleerd over deze onderwerpen. Op een leuke en leerzame manier met opdrachten tussen de training door hebben we goed geoefend om de juiste advies en instemmingsrecht te kunnen terugkoppelen naar de bestuurder toe.

 

Wat maakt een training voor jullie een succesvolle training?

Zonder leerdoelen heb je geen focus en weet je niet waar je de training op moet richten, dus vertel wat je leerdoelen zijn bij een training. Wanneer je deze leerdoelen hebt behaald weet je dat je een succesvolle training hebt gehad.

 

Hebben jullie nog trainingstips voor andere ondernemingsraden?

Zorg dat je allemaal even verantwoordelijk bent en spreek elkaar hier ook positief over aan. Maak een goede agenda en benoem hierbij ook wat je wilt bereiken met dat punt. Zo kan ieder zich op het goede focussen en dat helpt je in het scherp houden van je doel. Zorg dat je naast je proces ook momenten hebt waarbij je elkaar ook als individu blijft zien, bijvoorbeeld door elkaar op momenten te treffen buiten de vergaderingen om, zoals tijdens een etentje. Uiteindelijk heb je allemaal hetzelfde vreemde hobby en zijn we mooie mensen. Deze ruimte heb je nodig om elkaar in een meningsverschil niet te verliezen.

Wij willen Martin onwijs bedanken voor deze twee leerzame dagen. Wij als OR kijken onwijs uit naar onze volgende training van TRAINIAC!

 

Martin Haijtema ~ Trainer & Adviseur Medezeggenschap bij TRAINIAC

TRAINIAC is gespecialiseerd in OR trainingen, advies- en begeleidingstrajecten op maat en verhoogd daarmee de waarde van ondernemingsraden. Benieuwd wat we voor uw OR kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC