De Keukentafel – Eindejaarsgroet 2023

De Kerst staat alweer voor de deur en het duurt dus niet lang meer voor we 2023 mogen afsluiten.

 

Een mooi moment om even terug te kijken. Ik kan niet anders zeggen dan dat 2023 een bijzonder jaar was voor TRAINIAC. Dit jaar is het 15 jaar geleden dat ik aan mijn keukentafel zat en besloot een trainings- en adviesbureau voor ondernemingsraden op te richten. Aan die keukentafel ontstond het idee om het anders te doen dan andere trainingsbureaus. De ‘klassieke’ gedachte die gevoed wordt door sommige organisaties dat werknemers ‘afhankelijk’ zijn en dat de werkgever een (vaak slechte) ‘baas’ is, was een gedachte waar ik mij niet in kon vinden.

 

Voor ik TRAINIAC begon werkte ik in de consultancy en zag ik dagelijks de toegevoegde waarde die ondernemingsraden konden hebben. Maar ik zag ook hoe de genoemde ‘klassieke’ gedachte er meestal voor zorgde dat er van een echte toegevoegde waarde van de ondernemingsraad geen sprake was. Om deze reden wilde ik een organisatie oprichten die zich richt op de toegevoegde waarde die een ondernemingsraad kan hebben voor zowel de organisatie als voor de werknemers. Onafhankelijk, inhoudelijk en persoonlijk. Ik maakte een plan, ging naar de Kamer van Koophandel in Rotterdam en TRAINIAC was geboren.

 

Het was aan diezelfde keukentafel dat ik de eerste aanvragen voor trainingen ontving. Een aantal jaar later voerde ik sollicitatiegesprekken aan die keukentafel om een team op te bouwen. Een team dat enthousiast en bevlogen is om het beste uit ondernemingsraden te halen en hen die toegevoegde waarde te geven. Na 15 jaar kan ik niet anders zeggen dan dat die missie geslaagd is. Ik ben dan ook grenzeloos trots op mijn collega’s en het geweldige werk dat zij verrichten bij onze opdrachtgevers.

 

Natuurlijk zijn wij als TRAINIAC niets zonder opdrachtgevers: ondernemingsraden, directieleden en HR-professionals. Het vertrouwen dat wij als team door de jaren heen hebben mogen krijgen is geweldig. De reacties die wij ook dit jaar hebben mogen ontvangen, naar aanleiding van trainingen en/of begeleiding, waarderen wij enorm. Het is een bevestiging dat het idee van 15 jaar geleden, om het anders te doen, werkt en het helpt en motiveert ons om te blijven verbeteren. Nu en in de toekomst. Ik wil iedereen bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen. Niet alleen voor 2023, maar ook voor de afgelopen 15 jaar.

 

Namens het hele team van TRAINIAC wens ik jullie fijne feestdagen en een mooi 2024 toe!

 

Tot snel! En die keukentafel? Ja, die heb ik nog steeds.

 

Mark Capel

Directeur TRAINIAC

 

 

TRAINIAC is gespecialiseerd in OR trainingen, advies- en begeleidingstrajecten op maat en verhoogd daarmee de waarde van ondernemingsraden. Benieuwd wat we voor uw OR kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op.

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC