Training Verdieping WOR

Tijdsduur: 1 dag

De Wet op de Ondernemingsraden (WOR) bevat de kern van het werk van de ondernemingsraad (OR). Het is daarom belangrijk om de kennis van de WOR up-to-date te houden. Hoe werkt de wet nu precies in de praktijk? En welke uitspraken bij de kantonrechter en Ondernemingskamer hebben de wet gevormd? In deze 1-daagse training voor ervaren OR-leden wordt dieper ingegaan op deze onderwerpen zodat de OR nog beter in staat is de WOR te begrijpen en te beredeneren. Hierdoor kun je als OR de toegevoegde waarde voor organisatie en achterban verder vergroten.

Inhoud van de ondernemingsraad training

Tijdens deze training wordt gekeken naar de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en hoe deze wordt toegepast in de praktijk. Dit wordt gedaan aan de hand van enkele belangrijke aanvullende uitspraken en nieuwe regelgeving waardoor je als ondernemingsraad (OR) de WOR beter leert te beredeneren. De WOR is geschreven in 1950 en is daarom op sommige onderdelen niet meer van deze tijd. De uitspraken bij de rechter vormen de vertaling naar de hedendaagse praktijk. Ook worden er regelmatig wetswijzigingen doorgevoerd die invloed hebben op de medezeggenschap bijvoorbeeld in arbeidsrecht of Arbowetgeving.

In deze training wordt ook vooral gekeken naar de toepassing van de WOR in jullie eigen praktijk. Welke zaken spelen er in de organisatie en worden alle procedures juist gevolgd? Op basis van concrete voorbeelden wordt besproken welke verbeteringen er eventueel kunnen plaatsvinden. De werkwijze van de OR en de bestuurder wordt geëvalueerd en concrete tips gegeven door de trainer. Zo kan de medezeggenschap nog beter vormgegeven worden binnen de organisatie en de OR de toegevoegde waarde verder vergroten.

Na deze OR training

  • Kun je als OR de WOR toe te passen in de eigen organisatie;
  • Weet je als OR op welke manier de WOR geïnterpreteerd kan worden;
  • Weet je als OR welke belangrijke juridische uitspraken en wetswijzingen zijn doorgevoerd.

Vraag direct een offerte aan

“Naast het professionele programma was er vanaf het begin veel aandacht voor ‘zorg op maat’. Er wordt mee bewogen met onze groei en ontwikkeling en we kunnen altijd met onze vragen bij de trainer terecht”
Corina Geurts
OR-lid Home Instead Thuisservice

TRAINIAC