Oprichten van een Ondernemingsraad

Tijdsduur: op afspraak

Oprichten van een Ondernemingsraad (OR)

Meer dan 50 werknemers in loondienst? Dan is het tijd om na te denken over het oprichten van een ondernemingsraad (OR)! Leuk! Maar hoe pak je dat aan? Wij bieden een dienstverleningspakket tegen een all-in tarief waarbij we de organisatie ontzorgen. Dit pakket bestaat uit de volgende onderdelen: 

 

  • Opstellen van een plan-van-aanpak
  • Opstellen van het OR-reglement
  • Contact met externe belanghebbenden
  • Informatiemail voor de werknemers gericht op jullie organisatie
  • Online verkiezingstool
  • 1 dagdeel training voor de directie/HR over hun rol richting de OR – Ga naar deze training >>>
  • 2 dagen basistraining voor de OR – Ga naar deze training >>>
  • Begeleiding rond de 1e vergadering tussen OR en directie/HR inclusief voorbereiding

 

Samen met de voorbereidingscommissie, directie of HR maken we een plan-van-aanpak. Hierin staan de te nemen stappen en de tijdlijn. Hierdoor weet iedereen wat er van hem of haar verwacht wordt gedurende rond de verkiezingen. Daarnaast stellen we voorlopig OR-reglement op. In dit reglement staat o.a. beschreven hoe de verkiezingen vormgegeven worden. We verzorgen de verplichte correspondentie met externe partijen zoals vakbonden. Daarnaast zorgen we ervoor dat de werknemers op de hoogte zijn van de verkiezingen en wat het betekent om je kandidaat te stellen voor de OR.

Online verkiezingstool

De online verkiezingstool treedt op als digitaal verlengstuk voor de organisatie als het gaat om het organiseren van verkiezingen voor de ondernemingsraad. In een nauwe samenwerking wordt de digitale verkiezing samen met de organisatie georganiseerd. Wij zorgen er voor dat werknemers zich kandidaat kunnen stellen, de kiezers worden opgeroepen te stemmen en dat ze digitaal kunnen stemmen. Direct na het sluiten van de stembus is de verkiezingsuitslag voor de commissie beschikbaar.

 

“Naast het professionele programma was er vanaf het begin veel aandacht voor ‘zorg op maat’. Er wordt mee bewogen met onze groei en ontwikkeling en we kunnen altijd met onze vragen bij de trainer terecht”
Corina Geurts
OR-lid Home Instead Thuisservice

TRAINIAC