Axell Logistics

Axell Logistics

Eric van der Steen
Supervisor Transport
Uitdaging Ondernemingsraad:
Om de achterban goed te informeren, moeten we duidelijk en eerlijk communiceren. We moeten regelmatig updates delen en belangrijke beslissingen uitleggen aan onze bestuurder zonder emotioneel te worden. Ook moeten we ervoor zorgen dat iedereen in de ondernemingsraad betrokken is en zich gehoord voelt. Als sommige leden zich niet betrokken voelen, moeten we naar ze luisteren en samen kijken hoe we dat kunnen verbeteren. Dat kan bijvoorbeeld door regelmatige vergaderingen en een ondersteunende teamcultuur.
Inhoud training:
Tijdens onze training kregen we een soort kleurentest genaamd DISC. Dit hielp ons te begrijpen hoe we als individuen in elkaar steken. We ontdekten onze sterke punten en waar we kunnen groeien. Als leden van de ondernemingsraad (OR) zijn we nu hechter geworden en begrijpen we beter hoe we samen kunnen werken. We hebben ook duidelijk onze rollen afgebakend. Wanneer we beslissingen nemen, doen we dat zonder onze emoties de overhand te laten nemen en houden we altijd het belang van de werknemers voorop. Zo zorgen we ervoor dat onze beslissingen gebalanceerd en rechtvaardig zijn voor iedereen.
Resultaat:
De sfeer onder de leden van de Ondernemingsraad is aanzienlijk verbeterd. We zorgen er nu voor dat we onze bestuurder onpartijdig behandelen, waardoor er een eerlijke dynamiek ontstaat. Bovendien is er meer helderheid gekomen over wie welke verantwoordelijkheden draagt binnen de OR. En niet te vergeten, we zijn allemaal erg te spreken over Martin als onze trainer.

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC