Training Overtuigen & Onderhandelen voor de Ondernemingsraad

Tijdsduur: 1 dag

Training Overtuigen & Onderhandelen voor de Ondernemingsraad

De overlegvergadering is misschien wel het belangrijkste moment om medezeggenschap uit te oefenen. De ondernemingsraad kan zijn standpunten kenbaar maken, voorstellen doen of advies- en instemmingsaanvragen bespreken. Maar hoe overtuig je de bestuurder van jouw plannen of standpunten? En hoe zorg je ervoor dat je ook de resultaten behaalt die je graag wilt? In de 1-daagse training Overtuigen & Onderhandelen voor de Ondernemingsraad leert de OR vergaderingen effectief voor te bereiden en de juiste gesprekstechnieken in te zetten om doelen te bereiken.

Overtuigen & Onderhandelen

Tijdens de training Overtuigen & Onderhandelen voor de Ondernemingsraad leer je als OR hoe je meer resultaat kunt halen uit het overleg met de bestuurder. We behandelen allereerst de theorie rondom effectieve communicatie, onderhandelen, overtuigen en vergadertechnieken. Vervolgens wordt aan de hand van (bij voorkeur) eigen casussen geoefend met gespreksvaardigheden en breng je als OR de theorie dus direct in de praktijk.

Overtuigen & Onderhandelen in de praktijk

Aan de hand van een helder doel leer leer je hoe je het gesprek met de bestuurder aan kunt gaan. Op welke manier is de bestuurder te overtuigen en op welke punten moet je als OR onderhandelen? En als je moet onderhandelen; hoe pak je dat dan aan? Door middel van een aantal oefeningen zal je dit ervaren en leren. We maken gebruik van voorbeelden (bij voorkeur) uit jullie eigen praktijk, waardoor het direct toepasbaar is na de training. Een trainingsacteur zal in de middag aansluiten om de rol van de bestuurder op zich te nemen.

Begeleiding bij een vergadering (optioneel)

De trainer komt een dagdeel op jullie eigen locatie helpen het geleerde uit de training Overtuigen & Onderhandelen voor de ondernemingsraad goed in de praktijk te brengen. De vergadering wordt gezamenlijk voorbereid, de trainer is aanwezig bij het overleg en je krijgt direct feedback en tips. Hierdoor passen jullie het geleerde ook echt toe in de praktijk

Na de OR training

  • Kun je je als ondernemingsraad goed voorbereiden op het overleg;
  • Weet je als OR welke communicatietechnieken je wanneer kunt inzetten;
  • Zullen doelen vaker bereikt worden en zal het overleg effectiever verlopen.

 

“Fijn dat er tussentijds geschakeld kon worden zodat de training echt aansloot bij ons als team en waar we staan. Dit was precies wat nodig was op dit moment. Bedankt voor de flexibiliteit!”
Edwin
OR-lid Blijdorp

TRAINIAC