Training voor directie en HR: Effectief samenwerken met de OR

Tijdsduur: 1 dagdeel

Training Samenwerken met de OR als directie en HR

De ondernemingsraad (OR) binnen de organisatie is een feit. De OR kan een toegevoegde waarde hebben voor de directie en HR wanneer deze op de juiste manier wordt ingezet en er goed samengewerkt wordt. Hoe zorg je voor deze effectieve samenwerking? En hoe kun je procedures volgen en tegelijkertijd daadkrachtig beslissingen nemen? Tijdens deze training over samenwerken met de OR als directie en HR van een dagdeel krijg je de handvatten om de procedures uit de Wet op de ondernemingsraden (WOR) te volgen en waarde te halen uit de OR.

Inhoud van de training

Tijdens deze training wordt ingegaan op de wettelijke kaders van de Wet op de ondernemingsraden (WOR). Hierbij wordt besproken op welke manier dit van invloed is op de bedrijfsvoering en processen binnen jullie organisatie. Op deze manier wordt duidelijk hoe de WOR in de praktijk van jullie eigen organisatie toegepast kan worden. Ook wordt ingegaan op de rechten en faciliteiten van de OR en wat dit betekent voor de organisatie. Als laatste wordt uitgebreid ingegaan op de procedures rondom het advies- en instemmingsrecht en hoe dit effectief werkt in de samenwerking tussen de OR, directie en HR.

Onderwerpen

  • Doel en taak van de OR;
  • Faciliteiten van de OR;
  • Informatierecht;
  • Advies- en beroepsrecht

Na de training

  • Ken je als directie & HR de belangrijkste onderdelen van de Wet op de Ondernemingsraden;
  • Weet je hoe de WOR in de praktijk kan worden gebracht binnen de eigen organisatie;
  • Ben je op de hoogte wanneer de OR betrokken dient te worden in de besluitvorming;
  • Weet je als directie & HR hoe de toegevoegde waarde van de OR te vergroten.

 

Wil je deze training doen omdat je een OR gaat oprichten? Wij bieden advies en begeleiding bij het oprichten van een ondernemingsraad en het organiseren van verkiezingen. Check ons begeleidingstraject: Oprichten van een Ondernemingsraad.

“Fijn dat er tussentijds geschakeld kon worden zodat de training echt aansloot bij ons als team en waar we staan. Dit was precies wat nodig was op dit moment. Bedankt voor de flexibiliteit!”
Edwin
OR-lid Blijdorp

TRAINIAC