Training Arbeidsvoorwaarden

Tijdsduur: 1/2 dag of 1 dag

Training Arbeidsvoorwaarden

Als ondernemingsraad (OR) heb je met veel wetgeving en procedures te maken, en niet altijd alleen uit de Wet op de Ondernemingsraden. Voor de OR is het ook belangrijk kennis te hebben van de arbeidsvoorwaarden. Tijdens deze training over de arbeidsvoorwaarden wordt ingegaan op de huidige arbeidsvoorwaarden in jullie organisatie en de bijhorende regelingen. Daarnaast kijken we naar arbeidsvoorwaarden die momenteel in markt werkgevers hanteren op hun doelen te behalen. Op deze manier kun je als OR een professionele gesprekspartner op gebied van personeelsregelingen.

Huidige arbeidsvoorwaarden en bijbehorende regelingen

Deze training is erop gericht om jullie als ondernemingsraad (OR) meer inzicht te geven in het huidige arbeidsvoorwaardenpakket en de mogelijkheden die er zijn om de huidige arbeidsvoorwaarden en bijbehorende regelingen te wijzigen. Zo wordt er ingegaan op arbeidsrecht, eventueel de CAO, arbeidsovereenkomsten en het personeelshandboek. Door alle geldende regelingen door te nemen, ben je als OR volledig op de hoogte van alles wat er in de organisatie speelt. Dit maakt je in staat om bij aanpassingen effectief het gesprek aan te gaan en een volwaardige gesprekspartner te zijn.

Onderwerpen

  • Het huidige arbeidsvoorwaardenpakket van de eigen organisatie;
  • Het wijzigingen van arbeidsvoorwaarden;
  • De juridische kant van arbeidsvoorwaarden;
  • Positie van de werknemer bij arbeidsvoorwaarden;
  • De rol van de OR bij wijzigingen in de arbeidsvoorwaarden.

 

Na deze OR training arbeidsvoorwaarden

  • Ken je als OR alle geldende wetgeving en procedures van de eigen organisatie;
  • Weet je als OR welke rechten werknemers hebben;
  • Kan je als OR effectief meedenken bij aanpassingen van personeelsregelingen.

 

“Door de kennis en kunde van Peter hebben we goed invulling kunnen geven aan het advies. Voor ons is het duidelijk dat als we (weer) trainingen willen volgen, of ondersteuning nodig hebben bij complexe zaken, wij TRAINIAC weer vragen!”
Stefan Klappe
OR-lid Pelican Rouge Coffeeroasters

TRAINIAC