Training Feedback geven en ontvangen als OR

Tijdsduur: 1/2 dag of 1 dag

Om effectief samen te werken binnen de ondernemingsraad (OR) en met de bestuurder, is het belangrijk dat er feedback gegeven kan worden. Feedback zorgt voor onderling begrip en voorkomt opgebouwde frustratie. Hoe geef je effectieve feedback? Hoe voorkom je dat de ander het opvat als kritiek? En hoe zorgen we dat het hele OR team dit goed oppakt? De interactieve training feedback geven en ontvangen van een halve of hele dag is er specifiek voor ondernemingsraden op gericht om te leren hoe je feedback geeft en hoe je feedback ontvangt.

Sterker in alle communicatie

Tijdens de training Feedback geven en ontvangen leer je als OR om feedback aan elkaar te geven en ook open te staan om dit te ontvangen. Het niet geven van feedback (op de juiste manier) of gegeven feedback dat niet goed wordt ontvangen leidt tot onuitgesproken irritaties en ergernissen binnen de OR. Door effectief te communiceren en op de juiste manier elkaar te kunnen wijzen op afspraken of gedrag, kun je jezelf en anderen helpen optimaal te functioneren. Dit werkt positief voor jou als OR lid en voor het gehele team. Deze technieken zijn ook in te zetten in het overleg met de bestuurder of andere gesprekspartner van de OR

De basis voor het goed geven van feedback

In de training wordt er gewerkt op basis van feedback regels en ook gesproken over de oorsprong van irritaties. Door dit te combineren ontstaat er meer begrip voor waar reacties vandaan kunnen komen en hoe hierover effectief te communiceren.

Het doel is om elkaar aan de hand van verschillende interactieve onderdelen beter te leren kennen. Dit is de basis voor het goed geven van feedback. Na het leggen van de basis leer je als OR hoe je feedback geeft op zo’n manier dat de ontvanger dit ook echt als een ‘cadeautje’ ervaart. Deze kennis is voor de praktijk van de OR enorm waardevol. Kleine irritaties worden opgelost voordat het daadwerkelijk een probleem wordt. Daarnaast is de kennis toe te passen in de overlegvergadering, waardoor de OR in alle communicatie sterker wordt

Na de OR training:

  • Weet je als OR beter van elkaar waar gedrag vandaan komt;
  • Kun je op een goede manier feedback geven;
  • Weet je op een goede manier feedback te ontvangen;
  • Kan je als OR dit toepassen in diverse situaties.

 

 

 

 

”Nikki geeft ieder tijd om het woord te doen en komt met interessante en leuke opdrachten om zo het team nog hechter te maken. Alle relevante onderwerpen worden behandeld en naar vragen van onze kant wordt diep ingegaan.”
Jeroen van Steenbergen
OR-lid Bilfinger

TRAINIAC