MVR Medezeggenschapsdag 2024

Datum: 19 juni 2024, 09:00 uur
Locatie: AH Distributiecentrum, Geldermalsen
Tijdsduur: 1 dag
Kosten: deelname is kosteloos

Op 19 juni is het zover! De Medezeggenschapsvereniging Retail en TRAINIAC organiseren de MVR Medezeggenschapsdag 2024! Deze dag staat in het teken van het mét en ván elkaar leren.

Programma

09.00 – 09.30 Ontvangst

09.30 – 10.30 Start met uitleg dag en plenaire opdracht

10.30 – 12.00 Workshopronde 1

12.00 – 13.00 Lunchbuffet

13.00 – 14.30 Workshopronde 2

14.30 – 15.00 Afsluiting

 

Workshops

Bewust van je team met DISC

DISC® is een persoonlijkheidsanalyse en meet de diverse psychologische motivatoren van je eigen gedrag. DISC geeft je tools om met problemen en uitdagingen om te gaan. Waarom zijn er OR-leden die graag volgen, daar waar andere OR-leden graag de leiding nemen? Waarom zijn sommigen direct enthousiast als er een verandering aangekondigd wordt en gaan anderen weerstand bieden? DISC maakt inzichtelijk waarom mensen zo reageren, zoals ze reageren. Op een praktische manier met DISC inzicht in het gedrag van mensen. De DISC geeft een beter beeld over jezelf, maar over de andere OR-leden!

Wet op de Ondernemingsraden, maar dan leuk

Zowel nieuwe als ervaren OR-leden kunnen in deze workshop hun hart ophalen als het over de WOR gaat. In deze actieve workshop gaan we vooral in op wat de wet betekent in de praktijk. Dit doen we aan de hand van actuele casussen waarbij we de deelnemers de mogelijkheid geven om op de stoel van de rechter te gaan zitten. Wat zou jij beslissen en waarom?

Zakelijk flirten

Wil je de ander overtuigen van jouw boodschap? Zakelijk flirten laat zien hoe je met je charme en de juiste focus mensen enthousiast maakt over jouw ideeën. Maak altijd een goede eerste indruk! Zorg voor een goede werksfeer en leer hoe je met woorden anderen kunt boeien. Hoe beïnvloed je de ander met lichaamstaal en leer de lichaamstaal van je gesprekspartners begrijpen. Zo krijg je meer voor elkaar!

Beinvloed met de Roos van Leary & andere gesprekstechnieken

Van gesprekken met andere OR-leden tot het overleg met de bestuurder. Als OR-lid ben je veel in gesprek en is communicatie dus heel belangrijk. Toch loopt de communicatie niet altijd even soepel. Lijkt het soms dat de ander alleen maar met bezwaren kan komen? Of merk je dat je vaak stilvalt bij de bestuurder? Vaak lijkt het alsof de ander niet goed reageert op wat jij hebt gezegd, wat kan leiden tot frustratie. Met deze actieve workshop kom je erachter hoe je dit voorkomt en kan je de reactie van de ander beïnvloeden!

Alle workshops worden beide workshoprondes gegeven. Je hoeft dus niets te missen!

 

Algemene informatie:

  • Datum: 19 juni 2024
  • Tijd: 09:30-15:00 uur
  • Deelname is kosteloos
  • Je hoeft geen lid te zijn van de MVR!
  • Locatie: AH Distributiecentrum Geldermalsen, Randweg 2 in Geldermalsen

 

Aanmelden voor de MVR Medezeggenschapsdag 2024 kan door een mail te sturen aan info@trainiac.nl o.v.v. MVR MZ-dag 2024. De deelname voor dit evenement is kosteloos!

Is jouw OR geen lid van de Medezeggenschapsvereniging Retail? Geen probleem! Zij ontvangen graag nieuwsgierige OR-leden uit de retail en distributiecentra! Voor meer informatie over de Medezeggenschapsvereniging Retail check je de website.

 

 

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC