Open inschrijving – Financiën en de Jaarrekening 25 november 2021

Tijdsduur: 1 dag

Tijdens deze trainingsdag leer je als OR lid hoe je financiële gegevens kunt lezen en hoe je dit kunt gebruiken in het OR werk. Hierbij richten wij ons vooral op de jaarrekening, maar ook andere gegevens die je als OR krijgt vanuit het informatierecht worden besproken. De jaarrekening is een belangrijk onderdeel van de informatievoorziening. Voor OR leden blijft het ieder jaar lastig om de jaarrekening van de organisatie te lezen. Wat zeggen die cijfers nu precies? Hoe ziet de wereld achter de cijfers eruit? Hoe staan we er in financieel opzicht voor?

Tijdens deze training onder leiding van trainer Maaike Ruiter word je als OR-lid meegenomen hoe je een jaarrekening kunt lezen. De belangrijkste onderdelen worden uitgelegd en je weet welke concrete vragen je kunt stellen aan de bestuurder. Het doel is dat je leert risico’s te herkennen en weet over welke onderwerpen het zinvol is om vragen te stellen. Zo kom je goed beslagen ten ijs tijdens het volgende overleg met de bestuurder.

Na deze training heb je als OR lid meer kennis over

  • het jaarverslag
  • balansopbouw
  • waarderingsgrondslagen
  • winst en verliesrekening en
  • hoe een het jaarresultaat tot stand komt.

Doordat meerdere OR leden van verschillende Breman vestigingen zich kunnen aanmelden, zal er ook een interessante uitwisseling zijn van ervaringen.

Locatie: volgt

Investering: €475 p.p. inclusief cursusmateriaal, lunch, thee, koffie e.d.

Aanmelden:

Toestemming(Vereist)

Annuleren? Je kunt een maand voor de trainingsdatum kosteloos annuleren. Binnen de maand wordt het volledige trainingsbedrag in rekening gebracht.