Terugblik seminars

De eerste fysieke Ondernemingsraad seminar na twee jaar

Na twee jaar was het eindelijk zover, het seminar van TRAINIAC kon eindelijk weer fysiek doorgaan! Voor ons een feest om OR leden weer met elkaar in contact te brengen en voor mij was het seminar extra leuk. Het was namelijk voor mij de eerste keer dat ik een seminar van TRAINIAC mocht meemaken. We hebben in de tussentijd gelukkig webinars georganiseerd waardoor we wel OR leden konden inlichten over actualiteiten en met elkaar ervaringen konden laten uitwisselen. Maar een fysiek evenement blijft uiteraard leuker, dus hebben we met z’n allen extra genoten van het moment dat we de OR leden weer konden zien in levenden lijve!

Belangrijke OR updates, faciliteiten en toegevoegde waarde OR

Rond 15:30 uur druppelden de eerste deelnemers binnen, koffie en thee stonden klaar en zelfs in Den Bosch een bijpassende (mini) Bossche bol. Het seminar werd afgetrapt door directeur Mark Capel om iedereen welkom te heten. We konden van start gaan!

Marc Kuipers startte de eerste sessie over wetswijzigingen in 2022, jurisprudentie van de afgelopen tijd en andere actualiteiten die voor de OR belangrijk zijn. Het tweede deel was het mijn beurt om de faciliteiten van de OR te bespreken. Hier legde ik een aantal stellingen voor aan de deelnemers. Interessant om te zien hoe de faciliteiten zo anders geregeld zijn maar gelukkig waren de deelnemers soms ook heel eensgezind. Tot slot werd de toegevoegde waarde van de OR besproken door Peter Reinerink. Hij liet de OR leden in groepen brainstormen over initiatief voorstellen en hoe je als OR proactief kan zijn. En natuurlijk werd het seminar afgerond met een borrel waar er gezellig werd nagepraat.

Waardevolle dagen

Het waren twee ontzettend waardevolle dagen in Rotterdam en Den Bosch, waarvoor we de OR leden ook zeker bedanken voor hun inzet en enthousiasme! In het Sparta stadion in Rotterdam was overigens ook een filmploeg aanwezig van het programma De Barometer. Op 12 december wordt deze special over TRAINIAC uitgezonden om 10:00 op RTLZ.

In mei 2022 hopen we weer het seminar te kunnen organiseren, hou onze sociale media nieuwsbrief in de gaten zodat je je op tijd kan inschrijven!

TRAINIAC helpt Ondernemingsraden verder door middel van trainingen, seminars, advies- en begeleidingstrajecten. Meer weten? Neem dan contact met ons op.

 

 

 

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC