SEMINAR NAJAAR 2021

Tijdsduur: 16:00 - 19:00 uur
Kosten: Kosteloos

ACTUALITEITEN – INFORMATIERECHT – TOEGEVOEGDE WAARDE OR

Als OR- of PVT is het belangrijk bij te blijven betreffende de ontwikkelingen op het gebied van medezeggenschap. Wil je niet achter de feiten aan lopen en op de hoogte blijven van de actualiteiten in de medezeggenschap?
Bezoek dan ons seminar waar wij jou informeren over de belangrijkste ontwikkelingen. Onze trainers gaan in op actuele uitspraken, interessante onderzoeken en andere relevante zaken. Ook is er de mogelijkheid andere OR-leden te leren kennen een ervaringen te delen. Je bent na dit seminar weer helemaal bij!

PROGRAMMA

Actualiteiten in Medezeggenschap
Zoals altijd zijn er diverse actuele ontwikkelingen op het gebied van medezeggenschap en de onderwerpen waar je samen over praat. In ongeveer een uur neemt Marc Kuipers, specialist medezeggenschap, de belangrijkste actualiteiten op het gebied van de medezeggenschap met je door. Van wetswijzigingen in 2021 en 2022 en interessante onderzoeken tot verrassende uitspraken in het medezeggenschapsrecht. Dit alles is praktisch ingestoken en biedt ruimte voor levendige discussies.

Informatierecht en het recht op faciliteiten
Tijdens het seminar staan we op een interactieve wijze stil bij het informatie recht en het recht op faciliteiten. Twee zaken waar je als OR niet zonder kan en die ervoor zorgen dat een OR optimaal kan functioneren. Dat het genoemd is in de WOR betekent nog niet dat je als OR lid weet hoe je het moet toepassen in de praktijk. Want wat valt er precies onder deze faciliteiten, waar kan je precies om vragen, waar moet je zoal op letten en hoe maak je hier de beste afspraken over? Je gaat samen met ervaringsdeskundigen, oftewel andere OR leden, goede tips met elkaar uitwisselen. Zo weet je hoe je als OR effectief te werk kan gaan!

Geef de OR een toegevoegde waarde!
Leren van elkaar is één van de belangrijkste doelen van ons seminar en zeer gewaardeerd door onze deelnemers. Je wordt tijdens dit onderdeel in een team gezet met OR leden van organisaties die passen bij die van jou. Ervaringen kunnen worden gedeeld over hoe de OR door het nemen van initiatief zich door kan ontwikkelen. Op deze manier krijg je inzicht in hoe andere OR-en hun toegevoegde waarde verhogen en kun je deze tips mee nemen naar je eigen OR!

LOCATIES

Maandag 8 november                     
Locatie Amersfoort    
Fluor33

Dinsdag 9 november
Locatie ‘s-Hertogenbosch
Golden Tulip Central

Woensdag 10 november                        
Locatie Zwolle
Stadscafe Blij.

Donderdag 11 november  
Locatie Rotterdam
Sparta Stadion

Tijd 
Van 16.00 tot 19.00 uur
Na afloop praten we graag nog even na onder het genot van een drankje.
Alle dagen hebben hetzelfde programma.

Deelname is kosteloos!
Het is mogelijk om per OR of PVT met maximaal 2 personen deel te nemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Graag helpen we je eraan herinneren dat er op de locatie een geldige
QR code of een negatief testbewijs 
wordt gevraagd.

Een ondernemingsraad oprichten? OR-verkiezingen organiseren?
Of is er net een nieuwe OR gekozen en wil je direct goed van start?
Wij helpen je graag verder!

Contact