Corporatie Medezeggenschapsdagen 2023

Datum: 15 maart 2023, 09:00 uur
Locatie: Bilderberg 't Speulderbos Garderen
Tijdsduur: 2 dagen
Kosten: €650 p.p.

Corporatie Medezeggenschapsdagen 2023

Datum:            15 en 16 maart 2023

Locatie:           Bilderberg Hotel ’t Speulderbos in Garderen

 

Na het succes van de Corporatie Medezeggenschapsdagen 2022 kan een vervolg in 2023 niet uitblijven! Op 15 en 16 maart 2023 organiseert TRAINIAC de Corporatie Medezeggenschapsdagen 2023! Deze twee dagen staan in het teken van het mét en ván elkaar leren. Deze dagen zijn volledig gericht op OR-en van woningcorporaties en woningstichtingen.

 

Workshops dag 1

Wet op de Ondernemingsraden, maar dan leuk

Zowel nieuwe als ervaren OR-leden kunnen in deze workshop hun hart ophalen als het over de WOR gaat. In deze actieve workshop gaan we vooral in op wat de wet betekent in de praktijk. Dit doen we aan de hand van actuele casussen waarbij we de deelnemers de mogelijkheid geven om op de stoel van de rechter te gaan zitten. Wat zou jij beslissen en waarom?

 

Achterban communicatie: Hoe betrek je collega’s?

De OR is een vertegenwoordigend orgaan, daarom is het belangrijk dat er een goede relatie bestaat met de achterban. Als OR wil je graag dat alle medewerkers weten wat de OR doet en hoe zij jullie kunnen bereiken. Maar hoe zorg je dat je goed zichtbaar en herkenbaar bent? En waarom zou een werknemer eigenlijk geïnteresseerd moeten zijn in de OR? Tijdens deze actieve workshop word je geïnspireerd door de vele praktijkvoorbeelden en succesverhalen en krijg je de mogelijkheid zelf ervaringen uit te wisselen die bijdragen aan de relatie die jouw OR heeft met de collega’s!

Bewust van je team met DISC

DISC® is een persoonlijkheidsanalyse en meet de diverse psychologische motivatoren van je eigen gedrag. DISC geeft je tools om met problemen en uitdagingen om te gaan. Waarom zijn er OR-leden die graag volgen, daar waar andere OR-leden graag de leiding nemen? Waarom zijn sommigen direct enthousiast als er een verandering aangekondigd wordt en gaan anderen weerstand bieden? DISC maakt inzichtelijk waarom mensen zo reageren, zoals ze reageren. Op een praktische manier met DISC inzicht in het gedrag van mensen. De DISC geeft een beter beeld over jezelf, maar over de andere OR-leden!

 

Alle workshops van dag 1 worden zowel in de ochtend als in de middag verzorgd. Je kunt dus op de eerste dag naar 2 van de hierboven genoemde workshops en je hoeft dus niets te missen!

 

Workshops dag 2

Jaarrekening: het hoe en wat

Voor OR-leden blijft het ieder jaar lastig om de jaarrekening van het bedrijf te begrijpen. Wat zeggen die cijfers nu eigenlijk? Hoe ziet de wereld achter de cijfers eruit? Hoe hebben we het afgelopen boekjaar afgesloten en hoe staan we er in financieel opzicht voor? Stelt jouw OR zich ieder jaar weer dezelfde vragen dan is de workshop over de jaarrekening zeker iets voor jou. Waar moet je op letten, waar zitten de risico’s, wat is de relatie tussen de balans en de winst en verliesrekening. Kortom praktisch gerichte handvatten waardoor de jaarrekening voor jou (bijna) geen geheimen meer kent.

Zakelijk flirten

Wil je de ander overtuigen van jouw boodschap? Zakelijk flirten laat zien hoe je met je charme en de juiste focus mensen enthousiast maakt over jouw ideeën. Maak altijd een goede eerste indruk! Zorg voor een goede werksfeer en leer hoe je met woorden anderen kunt boeien. Hoe beïnvloed je de ander met lichaamstaal en leer de lichaamstaal van je gesprekspartners begrijpen. Zo krijg je meer voor elkaar!

Beinvloed met de Roos van Leary & andere gesprekstechnieken

Van gesprekken met andere OR-leden tot het overleg met de bestuurder. Als OR-lid ben je veel in gesprek en is communicatie dus heel belangrijk. Toch loopt de communicatie niet altijd even soepel. Lijkt het soms dat de ander alleen maar met bezwaren kan komen? Of merk je dat je vaak stilvalt bij de bestuurder? Vaak lijkt het alsof de ander niet goed reageert op wat jij hebt gezegd, wat kan leiden tot frustratie. Met deze actieve workshop kom je erachter hoe je dit voorkomt en kan je de reactie van de ander beïnvloeden!

De investering:

De kosten voor deelname bedragen €650,- p.p. Dit is inclusief hotelovernachting, lunch, diner en drankjes. Schrijf je vóór 31 december 2022 in door een email te sturen aan info@trainiac.nl o.v.v. “Corporatie MZ-dagen 2023”. We hebben een maximaal aantal deelnemers van 40. Wees er dus snel bij!

Schrijf je in voor 1 oktober 2022 en betaal slechts €550 p.p. voor de 2-daagse Corporatie Medezeggenschapsdagen 2023!

 

Programma Corporatie MZ-dagen 2023

 

Programma dag 1

09.00 – 09.30              Ontvangst

09.30   – 10.00             Start met uitleg dagen en plenaire opdracht

10.00   – 12.30             Workshopronde 1

12.30    – 13.30             Lunchbuffet

13.30    – 16.00             Workshopronde 2

16.00   – 17.00              Plenaire activiteit

17.00    – 18.30             Afsluiting dagprogramma, inchecken e.d.

18.30    – 20.00            Dinerbuffet

20.00   – 21.30             Pubquiz

21.30    – 22.00             Naborrelen en afsluiting

Programma dag 2

09.00 – 09.15               Ontvangst

09.15    – 09.30            Uitleg workshops

09.30   – 12.30             Workshops

12.30    – 13.30             Lunchbuffet

13.30    – 14.15              Plenaire opdracht en evaluatie

14.15     – 14.30             Afsluiting Corporatie MZ-dagen 2022

 

Een ondernemingsraad oprichten? OR-verkiezingen organiseren?
Of is er net een nieuwe OR gekozen en wil je direct goed van start?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC