Seminar Actualiteiten in Medezeggenschap

Wil je als OR- of als PVT-lid niet achter de feiten aan lopen? Wil jij op de hoogte blijven van de actualiteiten in de medezeggenschap? Bezoek dan het seminar dat TRAINIAC organiseert: ‘Actualiteiten in Medezeggenschap’. We gaan in op actuele uitspraken, interessante onderzoeken en andere relevante zaken. Je bent na dit seminar weer helemaal bij!

Actualiteiten in Medezeggenschap
Peter Reinerink – TRAINIAC
In ongeveer een uur neemt Peter Reinerink, specialist medezeggenschap, de belangrijkste actualiteiten op het gebied medezeggenschap met je door. Van wetswijzigingen en interessante onderzoeken tot verrassende uitspraken in het medezeggenschapsrecht. Dit alles is praktisch ingestoken en bevat levendige discussies.

Gewijzigde Arbowet: Kans voor de OR!
Simon Troost – AdviceSelect
Duurzame inzetbaarheid daagt werkgevers en de OR uit. Het recept: Goede arbeidsomstandigheden, effectief gezondheidsbeleid en een leven lang leren. De gewijzigde Arbowet is hiervoor een belangrijk middel. De ondernemingsraad krijgt meer instemmingsrechten bij de deskundige bijstand en moet overleggen met de bedrijfsarts, arbodeskundigen en preventiemedewerker. Hoe kunt u deze wetswijziging gebruiken om duurzame inzetbaarheid op de kaart te zetten? In deze workshop van Simon Troost wordt u volledig bijgepraat en kunt direct aan de slag.

Een positieve kijk op OR-werk
Nikki van Zunderd – TRAINIAC
Wanneer we iets willen veranderen kijken we eerst naar wat er misgaat, welke problemen er zijn en wat we nu niet goed doen. Maar hoe zou het zijn om te kijken wat er wél goed gaat? Als je plannen baseert op behaalde successen? Deze techniek is een trend bij o.a. organisatieveranderingen, ook wel ‘Appreciative Inquiry’ genoemd. Hierbij worden veranderprocessen gestart vanuit succesverhalen en worden mensen gemotiveerd vanuit positieve ervaringen. Deze nieuwe manier kan ook worden ingezet door de OR op veel verschillende vlakken! Nikki van Zunderd laat je in 45 minuten ervaren hoe deze techniek werkt en kan worden toegepast op het OR werk.

Woensdag 16 mei
Locatie Groningen
Martinus Brouwerij
Kostersgang 32-34
9711 CX Groningen

Woensdag 23 mei
Locatie Eindhoven 
De Oude Rechtbank
Stratumseind 32
5611 ET Eindhoven

Donderdag 24 mei
Locatie Rotterdam
ZaakAcht
Veerlaan 19D
3072 AN Rotterdam

Tijd 
Van 16.00 tot 19.00 uur
Na afloop praten we graag nog even na onder het genot van een drankje. Alle dagen hebben hetzelfde programma.

Deelname is gratis! 

Het is mogelijk om per OR of PVT met maximaal 2 personen deel te nemen. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar dus schrijf je NU in door een email te sturen aan office@trainiac.nl o.v.v. seminar [+ datum].

Annuleringsregeling:
Ben je onverhoopt niet in de gelegenheid om te komen (wat natuurlijk altijd een keer kan gebeuren) dan kun je tot vijf werkdagen voorafgaand aan de betreffende bijeenkomst kosteloos afmelden. Dat kan heel eenvoudig door een e-mail aan office@trainiac.nl. Als je je opgeeft en niet komt en je ook niet tijdig hebt afgemeld, worden de gemaakte administratie- en cateringkosten á € 50,- in rekening gebracht.

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC