Training Succesvol vergaderen met bestuurder als OR

Tijdsduur: 1 dag

Training Succesvol vergaderen met bestuurder als OR

De overlegvergadering is misschien wel het belangrijkste moment om medezeggenschap uit te oefenen. De ondernemingsraad (OR) kan zijn standpunten kenbaar maken, voorstellen doen of advies- en instemmingsaanvragen bespreken. Maar hoe zorg je als OR ervoor dat je effectief de vergadering voorbereidt? En dat de boodschap goed overkomt? En hoe kun je bovendien gestelde doelen bereiken? In de 1-daagse training Succesvol vergaderen met bestuurder als OR leert de OR vergaderingen effectief voor te bereiden en de juiste gesprekstechnieken in te zetten om doelen te bereiken.

Effectieve communicatie, vergaderen en presenteren

Tijdens de training Succesvol vergaderen met bestuurder als OR leer je als OR hoe het overleg met de bestuurder effectief en efficiënt kan verlopen. De theorie rondom effectieve communicatie, vergaderen en het presenteren van informatie wordt behandeld. Vervolgens wordt aan de hand van eigen casussen geoefend met gespreksvaardigheden en breng je als OR de theorie dus direct in de praktijk.

Succesvol vergaderen met bestuurder als OR in de praktijk

Zo wordt het, door een helder doel te formuleren en vooraf te bedenken welke reactie de bestuurder kan geven, makkelijker toe te werken naar wat je als OR wil bereiken. Ook wordt het door een juiste vraagstelling gemakkelijker om het doel van een vergaderpunt te bereiken. Door middel van een aantal oefeningen zal je dit ervaren en leren. We maken gebruik van voorbeelden uit jullie eigen praktijk, waardoor het direct toepasbaar is na de training. Een trainingsacteur zal in de middag aansluiten om de rol van de bestuurder op zich te nemen.

Begeleiding bij een vergadering (optioneel)

De trainer komt een dagdeel op jullie eigen locatie helpen het geleerde goed in de praktijk te brengen. Er wordt gezamenlijk voorbereid, de trainer is aanwezig bij het overleg en je krijgt direct feedback en tips. Zo worden de agendapunten helder geformuleerd, is het doel duidelijk en worden de knelpunten nogmaals benoemd. Hierdoor passen jullie het ook echt toe in de praktijk

Na de OR training

  • Kun je je als ondernemingsraad goed voorbereiden op het overleg;
  • Weet je als OR welke communicatietechnieken je wanneer kunt inzetten;
  • Zullen doelen vaker bereikt worden en zal het overleg effectiever verlopen.

 

“Fijn dat er tussentijds geschakeld kon worden zodat de training echt aansloot bij ons als team en waar we staan. Dit was precies wat nodig was op dit moment. Bedankt voor de flexibiliteit!”
Edwin
OR-lid Blijdorp

TRAINIAC