In het OR reglement staan de spelregels van de ondernemingsraad. De OR stelt zijn eigen reglement op en is verplicht zich hieraan te houden. Let dus goed op wat je wel en wat je niet in het OR reglement zet!
In het OR reglement staat niet alleen de termijn van de ondernemingsraad en het aantal zetels genoemd, maar ook de verkiezingsprocedure en hoe om te gaan met tussentijdse verkiezingen. Daarnaast is staat omschreven hoe de ondernemingsraad omgaat met OR-vergaderingen en de verslaglegging hiervan.
In de Wet op de Ondernemingsraden staat welke onderwerpen verplicht zijn om op te nemen in het OR reglement. Het gaat dan om onderwerpen als de termijn van de ondernemingsraad, het aantal zetels genoemd, de verkiezingsprocedure en hoe om te gaan met tussentijdse verkiezingen. Afspraken tussen de ondernemingsraad en de bestuurder staan niet in het OR-reglement. Hiervoor kan de OR een convenant met de bestuurder afsluiten.
Het opstellen van het een OR reglement verdient de nodige aandacht. Immers is de OR verplicht zich aan het reglement te houden. Om deze reden wil je het OR reglement zo praktisch mogelijk maken, waardoor de ondernemingsraad zo efficiënt en effectief mogelijk kan werken. Dertien weken voor OR-verkiezingen? Niet als je zelf het OR reglement maakt!
Wil je meer informatie over een OR reglement of heb je hulp nodig bij het opstellen hiervan? Neem dan contact op met een van onze OR adviseurs.
Wij zijn op werkdagen
telefonisch bereikbaar
van 09.00 - 17.00 uur
tel. 070 - 7786533
of stuur ons een e-mail