OR-lid Fit For Free & SportCity

Hoe gaat het er aan toe in de OR van Fit For Free & SportCity? Nick Bergman vertelt er meer over.

Wie ben je en in welke OR zit je?
Mijn naam is Nick Bergman, inmiddels zo’n zes jaar in dienst bij Fit For Free als Clubmanager en sinds augustus 2018 lid van de OR van Fit For Free & SportCity. Fit For Free & SportCity zijn fitnessketens die vallen onder dezelfde holding, vandaar de gezamenlijke OR. We zijn met 13 OR leden, die binnen het bedrijf allemaal een andere functie bekleden.

Jullie zitten enorm verspreid door het land, hoe ga je daar als OR mee om?
Onze organisatie zit inderdaad door het hele land verspreid, waardoor we slim moeten omgaan met het bereiken van onze achterban. We verspreiden veel content door vlogs te maken, zodat dit makkelijk verspreid kan worden via de mail of WhatsApp berichten. Dit past ook uitstekend bij onze doelgroep en wordt erg goed bekeken.
Daarnaast zijn we gestart met ‘OR on tour’. We rijden door heel het land om te presenteren waarmee wij bezig zijn en de achterban actief mee te laten denken.

Hoe was de afgelopen periode voor jullie?
De huidige zittingsperiode liep op zijn einde en we waren druk bezig om ons op te maken voor nieuwe verkiezingen. Echter kwam COVID-19 om de hoek en moesten we per 16 maart onze deuren sluiten. Hierdoor brak er een hele drukke periode voor de OR aan.

Hoe hebben jullie ervoor gezorgd dat jullie je rol als OR goed konden blijven invullen?
Wij hadden wekelijks meetings met de directie om van alles op de hoogte te blijven. Dit uiteraard middels video calls. Bijna elke dag heeft dit ons bezig gehouden en we hebben onze rol zeker goed kunnen pakken hierdoor.

Wel bleef er door dit alles weinig tijd over om de verkiezingen op te zetten. In combinatie met het feit dat het ook nog eens erg lastig was om de hele achterban daarbij goed te bereiken heeft ons doen besluiten om in deze bijzondere tijd ook een bijzonder voorstel te doen naar de directie. We hebben voorgesteld de verkiezingen uit te stellen tot het houden van verkiezingen weer goed mogelijk is. Onze vorige verkiezingen waren een enorm succes met voor elke beschikbare zetel meer dan 3 kandidaten en het zou zonde zijn als we dat hierdoor niet kunnen evenaren. De directie vond dit een logisch verhaal, waardoor we de zittingstermijn met tenminste drie maanden hebben verlengd.

Wil je nog iets kwijt tot slot?
Tijdens de COVID-19 periode hebben jullie ons vanuit Trainiac erg fijn geholpen in deze uitzonderlijke periode waardoor we goede beslissingen hebben kunnen nemen.

Marc Kuipers
Trainer Medezeggenschap

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC