Onze nieuwe trainer en adviseur Monique

Vorige maand heb ik de overstap gemaakt naar TRAINIAC en ben ik begonnen als trainer en adviseur in de medezeggenschap. Een bijzondere stap als je bedenkt dat ik tot voor kort zelf nog een OR-lid was, die vaak gebruik maakte van zo’n zelfde trainer en adviseur. Inmiddels zitten de eerste twee maanden erop en heb ik al veel leuke dingen mogen zien, mogen leren en zelfs al mogen doen.

Eén ding kan ik vooropstellen, ik voel me enorm thuis in dit leuke team. Doordat we met een klein team zijn leer je iedereen in vrij korte tijd goed kennen en de sfeer bij TRAINIAC is verschrikkelijk leuk. Het is mooi om te zien hoeveel plezier iedereen binnen het team in zijn werk heeft en die positieve energie werkt aanstekelijk. Ik neem je even kort mee door mijn eerste maand en vertel je graag wat de toekomst brengt.

Wat doe je als trainer en adviseur bij Trainiac?

De afgelopen maand heb ik met alle 5 de trainers van TRAINIAC mee mogen lopen tijdens een- of tweedaagse basistrainingen, communicatietrainingen, DISC trainingen, adviestrajecten, medezeggeschapsdagen en seminars. Een heel divers palet aan trainingen en activiteiten waarbij bij alles de Wet op Ondernemingsraden (WOR) als uitgangspunt wordt gebruikt. Een wet die ik zelf inmiddels al eigen heb gemaakt door thuisstudie en het meekijken tijdens trainingen. In de laatste weken in trainingen heb ik die al eens zelf mogen uitleggen.

De WOR lijkt simpel maar bevat ook veel grijze gebieden vanwege de toepasbaarheid op alle soorten en maten bedrijven. In de praktijk is het vaak een uitdaging voor een Ondernemingsraad om de WOR toe te passen op het eigen bedrijf.

Tijdens zo’n training blijkt de ervaring vanuit mijn eigen OR-lidmaatschap nog best handig. Het is heel makkelijk om mezelf te verplaatsen in de OR-leden voor me. Ik begrijp als geen ander hoe lastig het soms kan zijn om de wet goed toe te passen, het gesprek met de bestuurder goed te voeren en om de samenwerking in de OR optimaal te laten verlopen. Vanuit eigen ervaring kan ik vaak concrete tips meegeven aan een OR.

Wat gaat de toekomst bij Trainiac brengen?

De zomermaanden zijn altijd wat rustiger bij TRAINIAC. Logisch want de meeste Nederlanders gaan dan op vakantie en er worden dan minder OR trainingen gepland. Dat betekent natuurlijk niet dat ik lekker kan gaan luieren. Ik ga me de komende maanden nog verder verdiepen in de WOR en alle aangrenzende regelingen en trainingen voor het najaar voorbereiden. Daarnaast lijkt het me leuk om me te gaan verdiepen in onderwerpen die tijdens een training ook goed van pas kunnen komen. Bijvoorbeeld over groepsdynamiek binnen een OR en communicatietechnieken voor zowel communicatie onderling als de communicatie met een bestuurder.

In september mag ik mijn DISC certificering halen zodat OR-leden daarna ook een DISC training mogen volgen bij mij. Nog genoeg te doen en te leren dus, gelukkig houdt dat in dit werk nooit op. Ik kijk in ieder geval ontzettend uit naar de komende maanden waarin ik veel trainingen mag verzorgen en al het studeerwerk kan toepassen!

Ook nieuwsgierig naar de trainingen van TRAINIAC? Download onze brochure hier.

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC