NIEUW: Duurzame Inzetbaarheid & Vitaliteit Training voor de Ondernemingsraad

Werkdruk, stress, ongevallen, ziekteverzuim, uitval: allemaal ongewenste zaken die een enorme impact (kunnen) hebben op werknemers en organisatie. In de huidige maatschappij volgen technologisch ontwikkelingen elkaar steeds sneller op en moeten werknemers in staat zijn om tot een steeds hogere leeftijd deel te kunnen nemen aan het arbeidsproces.

Training voor de ondernemingsraad: Duurzame Inzetbaarheid & Vitaliteit

Het beleid rond duurzame inzetbaarheid en vitaliteit wordt om deze reden steeds belangrijker. Er vanuit de arbo-wetgeving vooral aandacht voor een veilige werkomgevingen en verzuimbeheersing. Inzetbaarheid van werknemers is meer dan dat! Het is steeds belangrijker dat werkgever en werknemers een visie hebben voor de langere termijn een visie over duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. De doelstelling van duurzame inzetbaarheid en vitaliteitsbeleid is dat de werknemers beter in staat zullen te kunnen blijven participeren in het arbeidsproces op een manier waarop zowel de werknemer als de werkgever daar voordeel bij heeft.

Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit is meer dan alleen het stimuleren van sport, gezond eten en het stoppen van roken. In de training Duurzame inzetbaarheid & Vitalieteit gaan we in op de rol rol van de ondernemingsraad bij de volgende onderwerpen:

Duurzame inzetbaarheid

  • Vitaliteit: wat doet (een gebrek aan) gezondheid met werknemers
  • Employability: het blijven ontwikkelen van medewerkers voor binnen of buiten de organisatie
  • Werkvermogen medewerkers: arbobeleid en haar relatie tot duurzame inzetbaarheid. De balans tussen werkbelasting en de werkbelastbaarheid


Van symptoombestrijding naar een integrale aanpak

  • Meting en diagnose vitaliteit
  • Het opstellen van een gemotiveerd en realistisch plan van aanpak

Na deze training is de ondernemingsraad in staat om aan te geven hoe de organisatie vorm kan geven aan een verhoogde duurzame inzetbaarheid en vitaliteit van werknemers.

Voor wie is de cursus
Deze cursus is voor zowel OR als PVT leden. U heeft geen specifieke vooropleiding nodig.
 
Niveau
Als onderdeel van de maatwerkoplossing wordt de inhoud aangepast naar het gewenste niveau, afhankelijk van de deelnemers van de training.
 
Duur van de cursus | Studiebelasting
Afhankelijk van gekozen maatwerkoplossing | geen voorbereiding nodig

Een ondernemingsraad oprichten? OR-verkiezingen organiseren?
Of is er net een nieuwe OR gekozen en wil je direct goed van start?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC