Nieuw: Teambuilding met DISC

Als ondernemingsraad is het belangrijk dat je snel op elkaar raakt ingespeeld. Je wilt weten wat je aan elkaar hebt en hoe je het meest kunt bereiken met al die verschillende personen. Teambuilding is daarom van essentieel belang voor het succes van de OR. In deze training van één dag start de OR met het ontwikkelen van het team als geheel. Dit doen we aan de hand van DISC®, op een concrete manier, gericht op resultaat.

DISC® is een persoonlijkheidsanalyse en meet de diverse psychologische motivatoren van je eigen gedrag. DISC geeft je tools om problemen en uitdagingen om te gaan. Waarom zijn er OR-leden die graag volgen, daar waar andere OR-leden graag de leiding nemen? Waarom zijn sommigen direct enthousiast als er een verandering aangekondigd wordt en gaan anderen weerstand bieden? DISC maakt inzichtelijk waarom mensen zo reageren, zoals ze reageren. Op een praktische manier met DISC inzicht in het gedrag van mensen. De DISC geeft een beter beeld over jezelf, maar over de andere OR-leden.

 

Uit onderzoek is gebleken dat gedragsstijlen in vier groepen ingedeeld kunnen worden. Dit noemen we persoonlijkheidsstijlen. DISC is een afkorting die staat voor de verschillende persoonlijkheidsstijlen:

D          = Dynamisch en Doortastend (aangegeven met de kleur rood)
          = Interactief en Inspirerend (aangegeven met geel)
         = Stabiel en Support gevend (aangegeven met de kleur groen)
        = Correct en Consciëntieus (aangegeven met de kleur blauw)

Door DISC in te zetten als instrument ga je jezelf en anderen in de OR beter begrijpen. Het helpt beter aan te sluiten op de behoeften van de andere OR-leden en de verschillen tussen elkaar te waarderen.

Aan de hand van het eigen DISC Persoonlijkheidsprofiel doet de OR verschillende oefeningen. Hierdoor leren alle OR-leden op welke manier zij een bijdrage kunnen leveren aan het succes van de OR, maar ook welke eventuele valkuilen er zijn in de onderlinge samenwerking en hoe deze voorkomen kunnen worden.

Deze training wordt altijd verzorgd door een DISC®-gecertificeerd trainer, waardoor de kwaliteit en het resultaat maximaal zal zijn.

Voor wie is de cursus
Deze cursus is voor zowel OR als PVT leden.

Niveau
Niveau van de cursus is MBO+, HBO. Indien dit wenselijk is kan de inhoud aangepast worden voor alle niveaus.

Duur van de cursus | Studiebelasting
1-daagse cursus | ter voorbereiding vullen de deelnemers de online DISC-persoonlijkheidsanalyse in.

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC