Maak de juiste kandidaat!

De arbeidsmarkt is volop in beweging en werkgevers krijgen het steeds moeilijker. Momenteel heeft 71% van de organisaties moeite om vacatures in te vullen. Dit was vorig jaar nog ‘maar’ 56%.

Ook het vasthouden van personeel blijkt voor veel organisaties een uitdaging te zijn. Inmiddels zegt 60% van de werkgevers hier moeite mee te hebben. Dat is een stijging van 10% ten opzichte van 2017. Dit blijkt uit HR Trends 2018-2019, het jaarlijkse onderzoek onder ruim 900 HR-professionals dat Berenschot uitvoert in samenwerking met Performa en Talentsoft.

Wat doe je als werkgever als je al lange tijd een vacature open hebt staan en er zich maar geen geschikte kandidaat meldt? Ga je zitten wachten tot er een kandidaat voorbij komt, al dan niet via eigen werving of een extern recruitmentbureau? De tijd is er niet altijd om te wachten. Bovendien heb je geen vacature voor je eigen entertainment… je hebt gewoon snel een goede nieuwe werknemer nodig! Maar wat doe je als de juiste kandidaat zich niet zelf meldt ondanks alle inspanningen? Je maakt de juiste kandidaat zelf!

Lees hier de hele column voor ornet.nl

Wil je als nieuwe OR gelijk een goede start maken? Of ga je een OR oprichten?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC