Een week uit het leven van een trainer

Hoe ziet een werkweek van een TRAINIAC trainer er nu precies uit?
Trainer Marc Kuipers neemt je graag mee in zijn werkweek.

Maandag
Na een heerlijke vakantie ben ik weer helemaal uitgerust en opgeladen.
Vroeg op kantoor in Scheveningen, zodat ik de verwachte stranddrukte voor ben en de auto nog kan parkeren. Goed om de collega’s weer te zien. Met een kop koffie bespreken we de stand van zaken van de adviestrajecten die tijdens mijn afwezigheid door hen zijn opgepakt. Het is een prettige gedachte dat dit in ons team zo goed gebeurt, tenslotte kan een adviestraject niet uitgesteld worden vanwege mijn vakantie.
De rest van de dag bestaat voornamelijk uit mailen, bellen en afspraken inplannen. Ook moet er nog goed voorbereid worden voor morgen. Zo’n eerste dag na de vakantie vliegt voorbij.

Dinsdag
In de auto op weg naar een ondernemingsraad die ik help bij een grote reorganisatie. Op maandag heb ik alle stukken goed kunnen doornemen en vandaag gaan we gezamenlijk aan de slag met de adviesaanvraag. Dit zijn altijd intensieve en interessante opdrachten om te doen. Dit is de praktijk en het geeft een goed gevoel om hierbij van toegevoegde waarde te kunnen zijn voor de OR en daarmee de organisatie.Aan het eind van de middag ronden we het voor deze dag af en ligt er een duidelijk plan van aanpak. In de auto nog wat telefoontjes, zodat ik thuis de aandacht bij het gezin kan hebben.

Woensdag
Een van de grootste voordelen van dit vak is de vrijheid en de afwisseling die je hebt.
In de ochtend werk ik thuis, op zolder, waar het met een ventilator enigszins aangenaam uit te houden is.
De uitdrukking ‘work hard, play hard’ is op ons zeker van toepassing. Na twee drukke eerste dagen en met nog een training in het vooruitzicht is het heerlijk om deze dag ook even wat anders te kunnen doen. Om twee uur gaat de laptop dicht en rijd ik naar een goede (fiets)vriend die in Ommen op de camping staat. Een omgeving die uitstekend geschikt is voor een lange tocht op de racefiets. Na een lange rit sluiten we de dag af met een duik in het zwembad.

Donderdag en vrijdag
De eerste tweedaagse na de vakantie staat alweer op de agenda.
Gelukkig is de inhoud ruim voor mijn vakantie al goed afgestemd met de OR, waardoor de voorbereidingen niet gisteren nog gedaan moesten worden.
’s Ochtends vroeg in de auto op weg naar het hotel. Ik wil altijd de eerste zijn op locatie, zodat ik de OR goed kan ontvangen. Na twee volle en leuke trainingsdagen inclusief heerlijk diner en een erg gezellige borrel zit de eerste week er alweer op.
In de auto op weg naar huis gaat het nog maar weer eens door mijn hoofd. Wij hebben echt een geweldig vak!

Marc Kuipers
Trainer Medezeggenschap

Een ondernemingsraad oprichten? OR-verkiezingen organiseren?
Of is er net een nieuwe OR gekozen en wil je direct goed van start?
Wij helpen je graag verder!

Contact
TRAINIAC